Kulturværftet

M/S Museet for Søfart

Med Øresund som lydtæppe, Kronborg i baghaven og flere store nationale og internationale begivenheder bag sig og forude er Kulturværftet et kulturcenter, der er fuld af liv og aktiviteter.

 

Kulturværftet er tegnet af AART og rummer masser af historie. Både som moderne kulturhus bygget på et gammelt skibsværft, og rent bogstaveligt talt i kraft af det store bibliotek, hvor der er mulighed for at læse dagens avis på 45 forskellige sprog, tjekke mailboksen eller komme i øjenhøjde på Danmarks bedste børnebibliotek.

 

Med to scener, møde- og konferencefaciliteter, værftsmuseum, udstillingsrum og et spisehus er der rig mulighed for at gå på opdagelse i et værft af viden, kreativitet og oplevelser.

Se mere på www.kulturvaerftet.dk

Følg de skrånende broer ned i den gamle tørdok og træd ind i et underjordisk museum, tegnet af det verdenskendte arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group.

 

En farverig verden fortæller om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer i fortid og nutid. Museets rige maritime samlinger udstilles i stemningsfulde og dramatiske udstillinger med store filmprojektioner på arkitekturen.

Se mere på www.mfs.dk

Få steder i verden er så meget dramatik og historie samlet på ét sted. Her mødes den drabelige fæstning med det overdådige renæssanceslot. Slottet lægger også scene til William Shakespeares tragedie Hamlet, et af de mest berømte og hyppigst opførte teaterstykker i verden.

 

Ikke mærkeligt, at netop dette sted i år 2000 kom på World Heritage Listen og dermed er en del af verdenskulturarven. Det var Christian 4.s far, Frederik 2., som i 1574-1585 byggede slottet ved det smalleste stykke af Øresund.

Se mere på www.kronborg.dk

Helsingør Havn er en aktiv færge- og trafikhavn, og er en levende fortælling om historisk og nutidig skibsfart. Havnen er samtidig et rekreativt område for byens borgere.

Se mere på www.helsingor-havne.helsingor.dk

Kulturhavn Kronborgs primære institutioner – Kulturværftet, M/S Museet for Søfart, Kronborg Slot og Helsingør Havn – har dannet et partnerskab og et samarbejdsforum for udvikling af en sammenhængende identitet og nye begivenheder og aktiviteter.

 

De fire partnere, der er henholdsvis kommunale, selvejende og statslige, sidder samlet set med ansvaret for det store nyanlagte udeområde og har fået til opgave at skabe liv og oplevelser i kulturhavnen og sætte rammerne for egne og andre aktørers aktiviteter på stedet. I efteråret 2011 skrev partnerne i visionen for Kulturhavn Kronborg: ”Rejsen ud skaber forundring, rejsen hjem skaber forvandling.”

Helsingør Havne

Kronborg Slot

Partnere 

Biblioteket Kulturværftet er Helsingør Kommunes største bibliotek, der hver dag bliver besøgt af over 1000 mennesker. De fleste for at gå på biblioteket, men mange kommer også for at opleve et levende kulturhus med gode åbningstider, trådløst netværk, spil, musik, Mac-computere og pc’er til fri afbenyttelse samt gratis adgang til store databaser, Filmstriben (film på nettet) og eReolen (e-bøger).

Se mere på www.helsbib.dk

 

Spisehuset er Kulturværftets cafe, og her kan man nyde en frokost, kaffe og kage eller en veltilberedt steak burger med det hele. Hvis vejret tillader det, kan maden nydes ude med udsigt til Kronborg og resten af Kulturhavn Kronborg.

Se mere på www.kulturvaerftet.dk/besoeg-huset/spisehuset

 

Helsingør Værftsmuseum i Kulturværftet er historierne om slid, støj, møg, stolthed og sammenhold i en svunden tid, hvor værftsfløjten styrede byens liv. Både økonomisk, beskæftigelsesmæssigt, socialt, kulturelt og politisk var værftet det naturlige omdrejningspunkt.

Se mere på www.helsingormuseer.dk/Varftsmuseet/vaerftsmuseet.html

 

 

 

Andre aktører i Kulturhavn Kronborg

Ud over de fire partnere i Kulturhavn Kronborg, rummer området også en række andre faste aktører, der bidrager med liv og aktivitet i området.

HamletScenen: I det gamle infirmeri ved Kronborg Slot bor HamletScenen, Skandinaviens førende Shakespearescene. Her er der oplevelser for store og små, shakespearekendere og nysgerrige.

Se mere om sommerens forestillinger på www.hamletscenen.dk

 

Veteranskibet s/s Bjørn har i mange år haft dampen oppe som trofast isbryder og bugserbåd. Skibet repræsenterer en ca. 100-årig epoke i dansk skibsfarts– og værftshistorie, nemlig tiden mellem sejlskibene og de moderne motorskibe.

Se mere på www.ss-bjoern.dk

 

Segs: Med udgangspunkt ved de gamle værftshaller er der lagt op til eksempelvis en smuk tur rundt om Kronborg på Segway.

Se mere på www.segs.nu

 

Cykelteket: Cykelteket er et samlingspunkt for cyklisme i Helsingør Kommune. I Cykelteket kan borgere og folk, der arbejder i virksomheder og institutioner i Helsingør Kommune, gratis låne forskellige cykeltyper til pendling, fragt, sport og fornøjelse. 
Se mere på www.cykelteket.dk