Kulturværftet

Kulturværftet et moderne kulturcenter, der gennem året byder på et væld af arrangementer, koncerter, foredrag, film samt festivaler. Huset rummer bl.a. flere scener,  møde- og konferencefaciliteter, værftsmuseum, udstillingsrum og et spisehus. 

www.kulturvaerftet.dk

M/S Museet for Søfart

Følg de skrånende broer ned i den gamle tørdok, og træd ind i et underjordisk museum tegnet af det verdenskendte arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group. En farverig verden, der fortæller om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer i fortid og nutid. 

www.mfs.dk

Kronborg Slot

Få steder i verden er så meget dramatik og historie samlet på ét sted. Ikke mærkeligt, at netop dette sted i år 2000 kom på World Heritage ListenHer mødes den drabelige fæstning med det overdådige renæssanceslot, der også lægger scene til William Shakespeares Hamlet. 

www.kronborg.dk

Helsingør Havn

Helsingør Havn er en aktiv færge- og trafikhavn, og er en levende fortælling om historisk og nutidig skibsfart. Havnen er samtidig et rekreativt område for byens borgere.

www.helsingor-havne.helsingor.dk

Kulturhavn Kronborgs primære institutioner – Kulturværftet, M/S Museet for Søfart, Kronborg Slot og Helsingør Havn – har dannet et partnerskab og et samarbejdsforum for udvikling af en sammenhængende identitet og nye begivenheder og aktiviteter. Sammen med hovedparterne udgør en lang række aktører de vigtige akser i Kulturhavn Kronborg. 

Partnere 

Biblioteket Kulturværftet

Midt i hjertet af Kulturværftet ligger Biblioteket Kulturværftet, der i 2015 blev udnævnt til et af Europas bedste. Fordelt over fire etager inviterer biblioteket sine gæster til at gå på opdagelse i et værft af viden, kreativitet og oplevelser. 

Se mere på www.helsbib.dk

Andre aktører i Kulturhavn Kronborg

Ud over de fire partnere i Kulturhavn Kronborg, rummer området også en række andre faste aktører, der bidrager med liv og aktivitet i området.

Cykelteket 

Cykelteket er et samlingspunkt for cyklisme i Helsingør Kommune. I Cykelteket kan borgere og folk, der arbejder i virksomheder og institutioner i Helsingør Kommune, gratis låne forskellige cykeltyper til pendling, fragt, sport og fornøjelse. 
www.cykelteket.dk 

Helsingør Værftsmuseum 

Værftsmuseet fortæller historierne om slid, støj, møg, stolthed og sammenhold i en svunden tid, hvor værftsfløjten styrede byens liv.

www.helsingormuseer.dk/Varftsmuseet/vaerftsmuseet.html

Spisehuset 

Kulturværftets cafe, hvor man kan nyde en frokost, kaffe og kage eller en menu inden en kulturevent. Ude som inde kan man glæde sig over udsigt til Kronborg Slot og resten af Kulturhavn Kronborg.

www.kulturvaerftet.dk/besoeg-huset/spisehuset

HamletScenen

I det gamle infirmeri ved Kronborg Slot bor HamletScenen, Skandinaviens førende Shakespearescene. Her er der oplevelser for store og små, shakespearekendere og nysgerrige.

Se mere om sommerens forestillinger på www.hamletscenen.dk

Veteranskibet s/s Bjørn

I mange år har s/s Bjørn haft dampen oppe som trofast isbryder og bugserbåd. Skibet repræsenterer en ca. 100-årig epoke i dansk skibsfarts– og værftshistorie, nemlig tiden mellem sejlskibene og de moderne motorskibe.

www.ss-bjoern.dk

Segs

Med udgangspunkt ved de gamle værftshaller er der lagt op til eksempelvis en smuk tur rundt om Kronborg på Segway.

www.segs.nu

Værftets Madmarked 

Et naturligt og - ikke mindst - smagfuldt samlingspunkt for selskabet eller pitstop på den videre udflugt ud i Kulturhavnen er Værftets Madmarked. Kom og oplev en vifte af lækker mad og street foodkoncepter i rustikke, maritime omgivelser.

www.vaerftetsmadmarked.dk